1 Aralık 2018 Cumartesi

Bebek arabası seçimi

İlk aldığımız araç bebek arabasıydı ve hatalı seçim yaptığımızı sonra farkettik.

Birkaç kez deneyip pratik olmadığına kanaat getirince kullanmaktan vazgeçip araştırarak doğru bir ürün aldık.

Edindiğimiz deneyimden yola çıkarak diyebilirim ki;

- Alacağınız araç kesinlikle ağır olmamalı,  (taşımanız gerektiğinde önemini anlıyorsunuz.)

-Mümkün olduğunca küçük katlanabilmeli ve rahat taşınabilmeli. (Arabaya sığdırmak ya da toplu taşıma aracına yerleştirmek baygınlık vermesin.)

- İç konforu bebeği rahat ettirmeli. Kumaş terletmemeli, farklı pozisyonlarda ayarlanabilmeli.
(Almışken biraz kullanabilelim derseniz bu ayrıntı çok önemli. Tam yatar, tam oturur pozisyonlara rahatça getirebilmelisiniz.)

- Çift taraflı rahat kullanabilmeli. (Bebeğiniz size veya dışarı bakarak seyahat edebilmeli. Bize dikkat etmiştik ama değiştirmek çok zor oluyordu ne yazık ki, bir kaç markanın ürünü bu konuda çok rahat)

- Brandası tam kapatılabilmeli. (Güneş, rüzgar gibi hava akımlarında çekiverebilmeniz lazım)

-Yağmurluk (Hediye olarak da verilebilir, hariçten de alabilirsiniz ama mutlaka edinin. Sadece yağmur değil, rüzgarlı, tozlu bir ortamdan bulunmanız gerekirse de çok iş görür.)

-Mama tablası. (Şahsen bana çok da önemli gelmiyor ama zaten genelinde o parça mevcut oluyor.)

- Tekerleklerin rahat hareket etmesi (Aracın sürüşü yola çıktığınızda sizi terletip germesin. Herzaman AVM'lerde gezmeyeceksiniz, sokaklara da çıkmanız gerekli. :))

 - Fren ve emniyet sistemleri. (Bebek oturur pozisyondayken omuzdan güvenlik kemeri şart oluyor. Arabayla durmanız gerektiğinde de tekerlek frenleri iyi tutuyor olmalı.

Bu saydığım özellikler çok pahalı bir markada da var, standart birkaç markada da var. Yine de çok ucuz değil ne yazık ki ama paradan kaçarken bizim gibi iki araca ayrı ayrı para verip aynı kapıya da çıkabilirsiniz. İyi düşünmekte fayda var. (Gerçi ben diğer aracımızı satarak yeni aracımıza finansman sağlayarak zararı hayli azaltmıştım. :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kavin Bilge Kızıma...

Kavin Bilge kızım doğmadan bu bloğu açmam gerekliydi...Çok istedim anlık duygularımı paylaşayım ama fırsat bulamadım. Çalışan bir anne içi...